Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Βασίλης Παππάς «Ο Συκοφάντης»



Βασίλης Παππάς
Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης , από τα ήμερα ο κόλακας. (Διογένης από τη Σινώπη).
Τις τελευταίες ημέρες οι επιθέσεις στον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενταθεί. Επιθέσεις επί προσωπικού οι οποίες έχουν περάσει τα εσκαμμένα. Δυστυχώς αυτό το είδος των επιθέσεων άρχισαν να το «υπηρετούν» και στελέχη  των εδώ μνημονιακών κομμάτων.   Κάποιοι μανδαρίνοι της παραπαίουσας εξουσίας στα Τρίκαλα, καθοδηγούμενοι  προφανώς από τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων τους  «ξερνούν» όξος και χολή. Λασπολογούν κατά της αριστεράς, αναλογιζόμενοι πλέον ότι το καράβι της καθεστωτικής εξουσίας βυθίζεται. Κινδυνολογώντας  προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα. Αναφέρονται στις πληγές του Φαραώ που θα πλήξουν τη χώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία.

Αναφέρονται ως άλλοι κομμουνιστοφάγοι ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις των 10.000 ευρώ χωρίς βέβαια να αναλογίζονται ότι πράγματι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάποιες καταθέσεις ,αλλά το πλήθος των 1.500.000 ανέργων ή των εκατοντάδων χιλιάδων νέων (23.οοο έφυγαν πέρσι για τη Γερμανία) δεν έχουν πλέον καμιά μα καμιά κατάθεση.  Αναφέρονται στον αριστερό κίνδυνο που θα αφανίσει την αγροτική παραγωγή, που θα αλώσει τους συνεταιρισμούς (αυτούς που βόλεψαν ακόμη και στη Βουλή τα δικά τους παιδιά), αναφέρονται με καμάρι στο έργο τους (δρόμοι που ακόμη χάσκουν και δεν οδηγούν πουθενά, γέφυρες που διαλύονται, υπόγειες διαβάσεις αδιάβατες και αίθουσες σχολικών κτηρίων βαλτότοποι περιμένοντας τον ¨εργολάβο»).
Και επειδή το έργο τους είναι τόσο λαμπρό, άρχισαν και τους συκοφαντικούς υπαινιγμούς για κάποια από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το έσχατο μέσον της πολιτικής τους ένδειας  και της γκεμπελικής προπαγάνδας. Κόλακες της εξουσίας επί τριανταπέντε τόσα χρόνια, ο κόσμος τους  έμαθε. Και θα τους ξαναδώσει την απάντηση που τους έδωσε στις 6 Μαΐου, ακόμη πιο ηχηρά!
Υ.Γ. Μια από τις εκδοχές στο ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη : «συκοφάντες ονομάζονταν αυτοί που αποκάλυπταν όσους είχαν σύκα κρυμμένα στα ρούχα τους, δηλαδή μια ασήμαντη μικροκλοπή, και κατ’ επέκταση όσους κατέδιδαν ασήμαντες πράξεις και στη συνέχεια έκαναν ψευδείς καταγγελίες». Η εκδοχή αυτή δεν είναι απίθανη• πράγματι, πιθανόν στα συμπόσια (της εξουσίας) πολλοί παράσιτοι θα έφευγαν έχοντας κρύψει ξερά σύκα (μίζες) στο ιμάτιό τους.
Βασίλης Παππάς 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου