Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Καλαμπάκα - Δυναμικό παρών στην πρωτοβουλία του «ΣΚΑΙ» «Καθαρίζουμε την Ελλάδα

Καλαμπάκα - Δυναμικό παρών στην πρωτοβουλία του «ΣΚΑΙ» «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» Tου: Βαγγέλη Γκιάτα
Δυναμικό παρών έδωσαν Καλαμπακιώτες και Τρικαλινοί από κάθε γωνιά του Νομού στην πρωτοβουλία του «ΣΚΑΙ» και άλλων φορέων του τύπου με τον τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» η οποία αφορούσε στην περιοχή των ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν δυναμική κάτι που δείχνει και τον βαθμό ευαισθησίας των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την δυνατότητα πολλαπλασιαστικών ωφελειών από συνεργασίες.

Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στον καθορισμένο χώρο (δημαρχείο Καλαμπάκας) και από εκεί κινήθηκαν προς τις δύο εισόδους - εξόδους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ (Καστράκι - Καλαμπάκα ) επιδιδόμενοι στον καθαρισμό των χώρων από κάθε είδους σκουπίδια.

Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του «ΣΚΑΙ» τελεί υπό την αιγίδα
του δήμου και όλων των Ιερών Μονών των ΜΕΤΕΩΡΩΝ και για την υλοποίησηή της συνεργάστηκαν φορείς όπως η διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης της Καλαμπάκας και των Τρικάλων, το Ράδιο / «ΣΤΑΓΩΝ», περιβαλλοντικοί και άλλοι φορείς τόσο της Καλαμπάκας, όσο και των Τρικάλων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, γονείς παιδιών, μοναχοί της Αγιο - Μετεωρίτικης κοινότητας κ.α, που άδραξαν της ευκαιρίας να δείξουν την ευαισθησία τόσο στον εθελοντισμό, όσο και στη συνέργεια.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο δήμαρχος Καλαμπάκας Δημ. Σακελλαρίου τόνισε πως «...η πρωτοβουλία αυτή του «ΣΚΑΙ» αποτελεί αξιέπαινη προσπάθεια δεδομένου ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύοντας παράλληλα και ευαισθησίες και αξίες στις οποίες πρέπει να επιστρέψει η σύγχρονη κοινωνία όπως είναι ο εθελοντισμός και η συνεργασία.
«...Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλάσια αποτελέσματα μέσα από συνεργασία και συλλογική δράση για την κοινωνική πρόοδο και απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην δράση αυτή...», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου